Sidor

tisdag 27 december 2016

Sytt 2016

Det var länge sen jag skrev något här på bloggen. Nu tänkte jag sammanfatta vad jag har sytt under året sen jag skrev här i våras. Det har blivit en del, men inga stora lapptäcken.

Under vårvintern och våren sydde jag små kassar och förvaringar av scraps. Under sommaren och hösten har jag sytt barnförkläden som jag har sålt på marknaderna jag har varit på. Barnbarnet har också fått förkläde. Jag sydde flera förkläden än dem som finns på bild men glömde räkna hur många. Några förkläden finns ännu kvar i lager till våren.


I september var jag på syhelg igen och då blev det massor sytt, penaler, necessärer, väskor m.m. Det är alltid så roligt att sy tillsammans med andra flera dygn i rad.
I oktober var det dags för lappteknikskurs igen, också en helg. Då blev det sytt en weekend-väska, julstrumpa till barnbarnet och några fodral för jägarna i släkten. När julmarknaderna närmade sig gjorde jag klart några grytlappar med Linneas tuppar, tomtar och hjärtan som jag har broderat för länge sedan. Det var bara att kanta grytlapparna. Broderierna kommer från Linnea Art Line 

 

Jag broderade också en del bakdukar med motiv från Linnea.  Sen i december var det dags för lite julklappar. Barnbarnet fick en delfin. Hon gillar dem och leker delfinskötare efter att vi var till Kolmården i somras. Min dotter hade önskat sig en stor kasse av jeans. Jag hade ett par gamla testbroderier liggande i skåpet och gamla jeans och scraps till insidan finns det gott om. Så det blev en rejäl kasse att ta med då man handlar. Det broderade lönnlövet kommer också från Linnea.


Då och då under året har jag skurit rutor och remsor av scraps till ett eller flera kommande projekt, kanske jag kommer igång med att sy under vintermånaderna. 


Ja, det var det jag har gjort i syrummet. Det blev ganska många små saker när man ser allt samlat så här. Kanske det blivit någon liten kasse eller annat till som jag inte har fotat. Bakdukarna är nog också flera än på bilden. 
Mina garnarbeten kommer i ett annat inlägg.

1 kommentar:

  1. Det var sannerligen många fina saker Du sytt under 2016, tycker jag.

    Dollandesign

    SvaraRadera