Sidor

fredag 30 december 2016

Stickat och virkat 2016

Mellan varven har jag också stickat och virkat under det gångna året. Varje gång jag hälsar på min mamma har jag något arbete med. Hon har alltid handarbetat så det är ett gemensamt intresse vi har och nu när hon är till åren kommen så tycker hon det är roligt att se vad jag gör.
Sen går jag på stickcafé en gång i veckan och stickar i ett sällskap med trevliga damer. Däremellan blir det inte alltid så mycket stickat men ibland blir det några varv hemma också. På längre resor brukar jag också ha något med mig att göra.

Disktrasor i olika mönster har jag stickat av lingarn, bomullsgarn, bambu eller någon blandning av dessa. Det har blivit några fler än dem på bilden. Det är alltid bra att ha en sådan stickning på gång att ta till när jag vill ha något enkelt att sticka.
 En filt av ullgarn stickade jag till barnbarnet under vårvintern. Mönster från Drops.


 I våras stickade jag en skappelgenser i ullgarn till barnbarnet.


 Och nu till jul blev det en mössa i samma ullgarn och så förstås en Selma-mössa, mönster från Järbo. Någon halskrage har jag inte hunnit sticka och tur var det för hon vill ha en röd halsduk i stället, så det blir nästa stickprojekt.


Några mössor stickade jag förra vintern av reagarner.  Den mörkblå mössan är stickad av reflexgarn.Sjalar med kärleksknutar har jag virkat flera stycken av garner som jag har fått av mamma som i sin tur fått garnet av min moster som har fått det av en släktings mamma. Av det mörkblå garnet håller jag på att virka ännu en sjal som snart är klar, bara några varv kvar.


Ett par virkade och tovade sittunderlag har det också blivit. Det blir varmt och skönt ute på våra metallstolar till våren.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar