Sidor

onsdag 6 februari 2013

Virkade vantar

I går var det sista kurskvällen och jag fick mina smygmaskvirkade vantar färdiga. Jag har använt förgarn och ett tvåtrådigt ullgarn tillsammans. Jag ska ännu rugga vantarna så att de blir riktigt mjuka och sköna.


Järbo har beskrivning på flera vantar med diagonalt effektmönster. På YouTube finns en film där Kerstin Jönsson smygmaskvirkar med en platt krok. På kursen använde vi en vanlig virknål.
Kerstin Jönsson har också gett ut en bok, Smygmaskvirkning, med beskrivningar på vantar, mössor och sockor.

5 kommentarer:

 1. Va fina.. De liknar lite på de vi ska göra näsat gång på levande verkstads kursen.. de är oxå virkade..Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 2. Är det dom från Järbo du har virkat? Jag har den beskrivningen och till och med lämpligt garn men det där med att få ändan ur verkar omöjligt hahahahaha.
  Förresten så kan jag meddela att du vann i min utlottning :), kolla på min blogg så får du se :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, mönstret är ett som kursledaren hade. Men jag har också Järbos mönster, så ett par sådana ska jag virka nästa gång. Nu virkar jag en mössa.

   Radera
 3. Hej!
  Så roligt att du tittade in till mig så att jag hittade hit. Vi verkar ha många gemensamma intressen och jag bor också på ett berg!
  Vantarna är jättefina men jag vet inte vad förgarn är.....en hjälptråd kanske. Dom ser i alla fall goa ut och fortsätter vädret så här får man kanske ha vantar året om!
  Agneta kram

  p.s. vi har ju så fina namn också! d.s.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förgarnet är ett otvinnat ullgarn

   Radera