Sidor

lördag 10 september 2011

Bakdukar och havtornsskörd

I dag har jag broderat bakdukar med pumpamusen från Linnéa Art Line.


Annars är det havtornsskördande och att ta tillvara bären som gäller nu. I köket står det nu ett antal geléburkar och svalnar.


Vi brukar också torka bärmassan som blir kvar när vi råpressar saften. Havtornskross är gott i mysli eller i bröd.


Och bladen blir te. Vi brukar också frysa en del hela bär + råpressad saft. Det gäller att ta tillvara det man kan. Både havtornsbär och blad innehåller mycket vitaminer och antioxidanter.


Nästa helg säljer vi våra produkter på skördefestens öppna gårdar på Åland. Vi finns hos Stall Twilight i Lumparland. Välkommen dit!

2 kommentarer:

  1. Tack för ditt deltagande!! Oj va mycke gott du ha lagat av havtorn..det som lämnade kvar då ni gjort saften..de lät ju så gott att ha på fil o i bröd..Skulle jag ha vart lite närmare Åland skulle jag ha kommit o köpt..

    SvaraRadera
  2. De är ju så hälsosamma de oranga bären!
    Lycka till på skördefesten, som jag hört så mycket om :)

    SvaraRadera