Sidor

onsdag 30 november 2011

Skörd i adventstid

Vi har tidig advent i år men ändå hade jag inte förväntat mig att hitta kantareller bredvid postlådan och mogna körsbärstomater i växthuset. Ute bredvid lusthuset står en kruka kvar med sommarblommor. Lobeliorna har blommat ända tills nu och tittar man noga ser man sommarljuset med knoppar i höstmörkret.

tisdag 29 november 2011

Bakhanddukar

Nu broderas det bakhanddukar till julmarknaden varje kväll. Broderierna är från Linnéa Art Line.


En annan kväll blir det att klippa alla trådar och ta bort mellanlägget på baksidan.

onsdag 23 november 2011

Disktrasor

Nu broderar jag disktrasor till julmarknaden i december. Det första broderiet är från Audi och de övriga tre är från Linnéa Art Line.

måndag 21 november 2011

Novemberblomning

I år tog det länge innan frosten tog blommorna i min trädgård. I fredags plockade jag in de sista blommande dahliorna. Men under helgen blev det frost så nu blir det inga fler blommor och dahliaknölarna ligger tryggt i garaget. Både smultron och krasse har också blommat. Lobeliorna blommar fortfarande i krukan.


Förra året kom snön den här tiden och låg sedan kvar till början av april. 

söndag 20 november 2011

Medeltidsklänning

Nu har jag sytt en enkel medeltidsklänning till mig själv. Vi hade en temadag om medeltiden i skolan i torsdags och då behövde jag lämpliga kläder. Kanske det blir mer dekorationer till en annan gång.

söndag 6 november 2011

Inspiration från Syfestivalen

I går var jag på Syfestival och fick lite ny inspiration igen. Kameran hade jag med så det blev några bilder för att minnas bättre.
Det fanns mycket olika garner och stickat, bl.a. sjalar, halsdukar och mössor. Man kan sticka med mattrasor och grova stickor som man själv snickrar till också, men det måste bli tungt i längden tror jag.
Med grov virknål, nr 10, kan man också virka en badrumsmatta av trikåtrasor, men det blev ingen bild på den.
Jag köpte en slynga och ska prova med att göra några snoddar åt mig. Här finns en bild och länk till en film om hur man gör.

 

Ull och tovade produkter fanns också det också en del av, både får i olika modeller och blommor till jul.


Lite scrapbooking och trådarbeten såg jag också. Pärlor fanns det massor av.


Fina broderier på ylletyger och sidenbandsbroderi.


Jag trodde att det skulle finnas mer tips att göra till jul, men tyckte inte att jag såg så mycket sådant, men visst fick jag julbetonade bilder också, så det var nog bara så att julidéerna försvann i mängden av allt.
Ett par fina adventskalendrar såg jag. Den tovade tomten på julkortet är fin. Det får nog bli min grej på julpysseldagen i skolan i år ifall jag inte kommer på någon annan fin idé.


Hjärtan i olika former och material fanns det en del av. Hjärtan kan man ha många av till jul.


Lite godis vill jag också göra när jag får tid. De är så söta, här är de sydda men virkade fanns också. Att sy muffins eller en klubba kanske någon elev hinner med också före jul.


Några lapptekniksarbeten med julmotiv; stjärnor, underlägg, bonader, kuddar och förstås julstrumpor kan man sy till jul om man vill.


Mera lappteknik; täcken, bonader, kuddar, necessärer, väskor m.m.


Sedan tittade jag förstås på lappteknikstyger, men det blev inte så många köpta i år. Det finns en del kvar i mitt tygskåp ännu sen förra året. Däremot köpte jag några mönster till en stickväska, en vinälg och en vinko. En bok, lite tråd, sidenband och lim kom också med hem.


Nu finns det lite att sy igen, men först ska min medeltidsklänning sys. Och sedan ska det broderas till julmarknaden i december, så det blir nog att sy dessa saker först i vinter.