Sidor

söndag 6 november 2011

Inspiration från Syfestivalen

I går var jag på Syfestival och fick lite ny inspiration igen. Kameran hade jag med så det blev några bilder för att minnas bättre.
Det fanns mycket olika garner och stickat, bl.a. sjalar, halsdukar och mössor. Man kan sticka med mattrasor och grova stickor som man själv snickrar till också, men det måste bli tungt i längden tror jag.
Med grov virknål, nr 10, kan man också virka en badrumsmatta av trikåtrasor, men det blev ingen bild på den.
Jag köpte en slynga och ska prova med att göra några snoddar åt mig. Här finns en bild och länk till en film om hur man gör.

 

Ull och tovade produkter fanns också det också en del av, både får i olika modeller och blommor till jul.


Lite scrapbooking och trådarbeten såg jag också. Pärlor fanns det massor av.


Fina broderier på ylletyger och sidenbandsbroderi.


Jag trodde att det skulle finnas mer tips att göra till jul, men tyckte inte att jag såg så mycket sådant, men visst fick jag julbetonade bilder också, så det var nog bara så att julidéerna försvann i mängden av allt.
Ett par fina adventskalendrar såg jag. Den tovade tomten på julkortet är fin. Det får nog bli min grej på julpysseldagen i skolan i år ifall jag inte kommer på någon annan fin idé.


Hjärtan i olika former och material fanns det en del av. Hjärtan kan man ha många av till jul.


Lite godis vill jag också göra när jag får tid. De är så söta, här är de sydda men virkade fanns också. Att sy muffins eller en klubba kanske någon elev hinner med också före jul.


Några lapptekniksarbeten med julmotiv; stjärnor, underlägg, bonader, kuddar och förstås julstrumpor kan man sy till jul om man vill.


Mera lappteknik; täcken, bonader, kuddar, necessärer, väskor m.m.


Sedan tittade jag förstås på lappteknikstyger, men det blev inte så många köpta i år. Det finns en del kvar i mitt tygskåp ännu sen förra året. Däremot köpte jag några mönster till en stickväska, en vinälg och en vinko. En bok, lite tråd, sidenband och lim kom också med hem.


Nu finns det lite att sy igen, men först ska min medeltidsklänning sys. Och sedan ska det broderas till julmarknaden i december, så det blir nog att sy dessa saker först i vinter.

3 kommentarer:

 1. Så många härliga, inspirerande bilder, tack för dem! Kram Katarina

  SvaraRadera
 2. Oj så många fina bilder från Syfestivalen! Jag var också där i går men fotade inte så mycket.
  Kram
  Gunilla B.

  SvaraRadera
 3. Tack för inspirationen, jättefina bilder. /Christel

  SvaraRadera