Sidor

lördag 18 juli 2015

Syvecka

I början av juli var jag på syvecka i Våmhus och sydde dagarna i ända, bara pauser för mat, handla, ta ett bad och sova. Det blev en del sytt enligt olika mönsterbeskrivningar som jag sparat från nätet och lite enligt egen fantasi också.
Här är alla alster samlade på en bild.


Nya soffkuddar blev det av några restbitar som jag köpt på loppis nån gång.


Ett par väskor sydde jag. Den svarta med blommor på ska jag ha till min dator eftersom jag saknar bärhandtag på datorfodralet. Blommorna är olika på fram- och baksida.
En färgglad sommarväska sydde jag av en tygbit som också är köpt på loppis.


Jag testade en beskrivning på ett ipad-fodral, det med vitt bottentyg som saknar handtag. Eftersom jag ofta har med min ipad så ville jag ha bärhandtag på, så det blev ett par sådana fodral till sydda under veckan, de som finns på den översta bilden. Här hemma har jag sedan sytt flera stycken fodral/väskor till som jag kommer att ha med på marknadsförsäljningen nästa vecka.


Ett fodral för stickor och virknålar sydde jag också när jag hittade så fint tyg med stickor på att köpa. Tygerna med får och garnnystan på hade jag lite rester kvar från när jag sydde min stickväska förra året.


Flera av de andra damerna hade mattor till sina symaskiner. Jag passade på att sy en matta med skräppåse till min symaskin också. Fickorna är bra att stoppa små saker i som man vill ha till hands när man syr.


Det minskade en del tyg i mitt förråd när jag hann sy så många saker, men ska jag säga som det är så köpte jag en del nya tyger också, så det blev nog inte mera plats i skåpet i alla fall.
Jag ser fram emot en ny syvecka nästa sommar igen, men före det blir det syhelg i september. Kul!