Sidor

söndag 5 januari 2014

Nya gamla saker

De senaste dagarna har jag tillbringat i syrummet med att stryka, lappa och laga. Jag fixade bl.a. till några saker som jag köpte på loppis förra året, det behövdes lite småreparationer på vissa ställen.
En paradhandduk hänger nu i köket.


I badrummet hänger påsdockan att samla plastpåsar i så att de finns nära till hands när det ska bytas påsar i sophinken där.


En förvaring med fickor har jag också, men den har ännu inte funnit sin plats. Kanske den sätts upp i syrummet, men då kommer jag nog inte att förvara exakt det som står på fickorna i den. Eller så hamnar den till förrådet vid vår stuga.


Ibland är det roligt att använda gamla saker igen.

onsdag 1 januari 2014

Året som gick 2013

I dag tittade jag på lite bilder från 2013 och fick idén att ge en överblick av året som gått genom att visa en bild per månad.
Året började med mycket snö i januari.


I februari hade vi en trevlig hotellweekend på Rånäs slott. Vintervädret fortsatte.


I slutet av mars började det bli bar mark här och där. Sigge har vi träffat många gånger under året.


Följande dag, den första april, var det ännu snö på norra sidan av huset där fasanen plötsligt sprang över gården.


När maj månad kom var det full fart på trädgårdsarbetet. Då var det bra att få hjälp av maskinerna  som framförs av karlarna i huset. Här är det vägkanten utanför staketet som finputsas.


I början av juni blommade min amaryllis så fint. Också i dag har jag en röd blommande amaryllis på bordet men det är inte samma. Jag brukar inte lyckas så bra med att få dem att blomma om. Oftast blir det bara blad. Men den här som blommade i juni var faktiskt en som blommade på nytt.


I juli hände det mycket så det blev svårt att välja en bild. Men det fick bli en skärgårdsvy från Hästö från dagen då jag och min syster hälsade på släkt där ute. Soligt och vackert väder var det.


I augusti var det dags att hälsa på hos min väninna som odlar massor av pelargoner. Detta är bara en bråkdel av vad som finns hemma hos henne.


I september hade vi fullt upp med havtornsskörd och sedan skördefesten i mitten av månaden. Efter det fortsatte vi att plocka havtorn ända in i oktober i år. Skörden blev stor. De sista bären började fåglarna att kalasa på.


Oktober var sedan lite lugnare så jag fick tid för fler promenader där jag kunde njuta av vackra vyer.


I november broderade jag mycket till julmarknaderna. Det blev ganska många bakdukar med Linnéas design.


Och i december kokade jag havtornsglögg i många omgångar.


Nu har jag ännu några lediga jullovsdagar kvar innan det är dags för jobb igen.