Sidor

tisdag 30 april 2013

En blogg till

I torsdags var jag på bloggkurs med hantverksföreningen. Då gjorde jag början till en ny blogg/hemsida Agnetas och Tages Werk där jag skriver om mina och min mans hantverk samt vår havtornsodling. På den bloggen kommer det mest att handla om sådant vi har till försäljning när vi är på marknader och skördefest. Titta gärna in på den nya bloggen och lämna en kommentar!
Här fortsätter jag att skriva om ungefär samma saker som förut.

måndag 29 april 2013

Virkad matta

Mediskursen började jag att virka en badrumsmatta av mattrasor. Sedan blev den liggande ett tag men nu är mattan klar.




söndag 28 april 2013

Lapptäcket

Nu är det sista gjort på mitt lapptäcke. Så här blev det på sängen.


söndag 21 april 2013

Vinnare

I dag har vi haft ett härligt vårväder. Jag har varit ute och börjat kratta i trädgården och suttit i lusthuset och virkat en stund också. När jag kom in var det dags att dra vinnarna i min give away.

Misemor får tyget och Kickelinas sylya får boken.


Stort grattis till er!

lördag 13 april 2013

Give Away

Jag har ju haft tur så många gånger och vunnit på flera bloggar så nu känner jag att det är min tur att ge bort något. I början av april passerade min blogg 15.000 besökare, så det är väl något att fira.
Nu ger jag bort en bok i pocketformat och en bit tyg som jag tycker passar nu när det är vår igen.


Lämna en kommentar för att vara med! Om du inte har en blogg är det viktigt att du uppger din e-post så att jag kan kontakta dig ifall det är du som blir vinnaren. Skriv vad du helst vill ha om det är du som vinner. Det är roligt om du länkar till min blogg, men inget krav.
Jag drar de två vinnarna på söndagkväll den 21 april så lämna din kommentar senast kl. 18.

fredag 12 april 2013

En vinst

Jag har fått en fin vinst när Bentes Quiltehage hade Give away nyligen. För några dagar sedan kom det ett brev i min postlåda med dessa fina saker, en påse, tre olika tyger och ett mönster.


Tack!

måndag 1 april 2013

Påskpåsar

Nu är mina påskpåsar för olika slag av godis klara. Broderierna är från Linnéa Art Line.


Lapptäcket är klart

Äntligen är mitt första stora lapptäcke som jag har sytt på Medis-kursen kviltat. Det var lite svårt att få det snyggt för på något sätt hade inte alla block blivit lika stora.

Stjärnorna med blommor är sydda av ett gammalt påslakan och alla block är olika. Baksidan är ett loppistyg, medan det rosa tyget och de lila och gula remsorna kommer från mitt tygskåp. Jag tror att skillnaden på rutorna kommer sig av att det använda påslakanet töjer sig lite olika. Baksidestyget var lite för smalt så det fick bli en lila kant runtom på baksidan och samma tyg till lukkekanten. Sedan är det väl vanan att kvilta ett stort täcke som behöver uppövas för att få det riktigt bra.

Jag ska ännu sy något i mitten av varje block. En knapp skulle vara enkelt men jag vill ha något annat eftersom jag kommer att använda täcket som sängöverkast och jag vill inte ha några hårda knappar där om jag lägger mig för att vila en stund.