Sidor

onsdag 30 januari 2013

Nåldynor

Nu har jag testat att sy några nåldynor av scraps.


Jag började med att sy ihop två lika stora rundlar på maskin, vände rätsidan ut, stoppade med vadd och sydde ihop det sista för hand. Sedan sydde jag de långa stygnen för kronbladen. Till sist sydde jag fast en knapp på var sida.

söndag 27 januari 2013

Lapptäcket tar form

Den här helgen har jag varit på kurs i lappteknik. Jag har fortsatt att sy på täcket som jag sydde på förra årets kurs. Jag hann också sy gula remsor runt hela täcket, så nu är det klart för att börja kvilta.


Jag ville också göra något nytt arbete, så jag började att sy en liten väska. Den blev nästan färdig, bara axelband och foder kvar att sy fast. Väskan får ni se när den är färdig.

söndag 20 januari 2013

Halsduk

I dag blev det igen en virkning klar, en gallervirkad halsduk i ett garn, silke och merinoull, från Svalan. Hon har färgat garnet själv i mikron. I butiken finns det massor av färgade garner i härliga färger.


lördag 19 januari 2013

Virkad korg

Mediskursen i höstas började jag också med en virkad korg. Nu är den klar. Den är virkad av RibbonXL.


Nästa vecka börjar nästa virkkurs, smygmaskvirkning. Det blir kul.

söndag 6 januari 2013

Väst


Förra året stickade jag en enkel väst från Creativ Company, väst på tvärs
I dag blev den äntligen fotograferad. Den är enkel att sticka i ett enda stycke med hål för armarna. Den fungerar också att ta på sig på två olika sätt, då kragsnibbarna antingen är i vinkel eller rundade.
Jag ska ha västen på jobbet att ta på mig då jag känner mig extra frusen.


fredag 4 januari 2013

Vinster

Jag har haft tur i flera bloggtävlingar och utlottningar den senaste tiden. Före jul vann jag ett pysselpaket hos En tesked socker.


Den här veckan har jag fått trevliga brev med posten.
Hos Carina i samarbete med Solbrodyr vann jag mönster och sytillbehör


Också hos Majas Paradis hade jag turen att vinna efter att ha varit med på hennes tidningsutmaning några månader under det gångna året. Nu har hon en ny utmaning på gång, sy av scraps varje månad.


Det är roligt när man har turen att vinna. Stort tack för vinsterna!
Sedan har jag också vunnit en vinst i Vårt hjärtas lotteri under hösten. Jag hämtade min vinst först i går, ett fint silikonunderlägg.